Παλιουριά Γρεβενών
Παλιουριά Γρεβενών
Αξιοθέατα
Γενεολογία
Έθιμα
Τοπωνύμια
Παλιουριά
Αγ. Νικάνωρας
Ευαγγελίστρια
Βουνάσα ή Μπουνάσια
Μονή Παναγίας Τορνικίου
Αλιάκμονας
Αλιάκμονας


Η Παλιουριά βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τον Αλιάκμονα.

Ρέοντας ο Αλιάκμονας προς τα νότια σχηματίζει στην περιοχή ένα μεγάλο τόξο. Με την δημιουργία του φράγματος του Ιλαρίωνα η περιοχή θα κατακλυστεί με νερό και θα δημιουργηθεί μια τεράστια τεχνητή λίμνη που το μήκος της θα είναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα.

Αποτελεί ιδανικό τόπο όπου ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με πλήθος δραστηριοτήτων όπως το ψάρεμα (διάφορα είδη ψαριών που μπορείτε να ψαρέψετε είναι: γκουλιανοί- κεφαλόπουλα - μπριάνες- πεταλούδες κ.α.), το κυνήγι (τον χειμώνα υπάρχουν πολλές πάπιες), το kayak (βαθμολογία ποταμού 4-5), το rafting, την ελεύθερη κατασκήνωση, την πεζοπορία και γενικά κάθε είδους φυσιολατρική δραστηριότητα.

Στο χωριό υπάρχουν πρόθυμα άτομα που μπορούν να βοηθήσουν τον επισκέπτη με κάθε είδους μέσο και πληροφορία σχετικά με τις πιο πάνω δραστηριότητες. Προσπαθήστε να βρείτε τον Γιώργο Τσανικίδη που θα σας εξυπηρετήσει πρόθυμα και θα σας μάθει όλα τα μυστικά. Λειτουργεί επίσης ψαροταβέρνα στο χωριό, "Ο ΠΟΝΤΙΟΣ", με φρέσκα ψάρια και πολύ ωραίο γκουλιανό στην σχάρα.


Παλιουριά ΓρεβενώνΑξιοθέαταΓενεολογίαΈθιμαΤοπωνύμια